μεταφορές, Ελλάδα, Κύπρος, μεταφορική Κύπρου, τμηματικά φορτία, groupage, Cyprus Seaways

Η συσκευασία και το πακετάρισμα είναι το δυσκολότερο κομμάτι μιας μετακόμισης. Για να μείνετε ψύχραιμοι και οργανωμένοι σας ετοιμάσαμε τον έναν οδηγό με όλα όσα πρέπει να προσέξετε.

Ξεκινήστε νωρίς την προετοιμασία για τη μετακόμιση

Tο πακετάρισμα χρειάζεται χρόνο ειδικά όταν πρόκειται να ετοιμάσετε το νοικοκυριό ενός σπιτιού.Προμηθευτείτε όλα τα υλικά συσκευασίας που θα χρειαστείτε. Κούτες, ταινίες, φελιζόλ και όλα τα υλικά που θα σας προτείνουμε παρακάτω μπορείτε να τα βρείτε σε καταστήματα σιδηρικών – χρωμάτων ή από εξειδικευμένα καταστήματα υλικών συσκευασίας και τεχνικά πολυκαταστήματα.

Μην υπερφορτώνετε

Μην μπείτε στον πειρασμό να χωρέσετε όσα περισσότερα πράγματα μπορείτε σε λίγα κιβώτια. Κάθε κιβώτιο θα πρέπει έχει βάρος που να μπορεί να το αντέξει. Χρησιμοποιείστε κιβώτια με διαστάσεις περίπου 60cm Χ 40cm Χ 40cm. Μην ξεπερνάτε τα 20 κιλά σε κάθε κιβώτιο. Όταν πακετάρετε πιο βαριά αντικείμενα (πχ. βιβλία) συσκευάστε τα σε μικρότερα κιβώτια (π.χ. 30cm Χ 20cm Χ 20cm). Χρησιμοποιήστε ανθεκτικά κιβώτια και νάιλον για επιπρόσθετη υποστήριξη.

Γράψτε σωστά τις ετικέτες

Είναι σημαντικό κάθε κιβώτιο να έχει επάνω τα στοιχεία ΑΠΟΣΤΟΛΕΑ (όνομα και τηλέφωνο) ακόμα κι αν μπουν σε παλέτα. Είναι σημαντικό να τα γράψετε με ευδιάκριτα γράμματα. Σε κάθε κιβώτιο επίσης γράψτε έναν αύξοντα αριθμό και δίπλα το συνολικό αριθμό των κιβωτίων πχ 1/8, 2/8, 3/8 και ούτω καθ’ εξής. Αυτό θα βοηθήσει τόσο τον μεταφορέα να ελέγξει ότι δεν λείπει κάποιο κιβώτιο.

Συσκευάστε σωστά έπιπλα και ηλεκτρικές συσκευές

Όταν μετακομίζετε έπιπλα και ηλεκτρικές συσκευές, η προστασία τους θα πρέπει να είναι η πρώτη σας προτεραιότητα. Για αυτό μην παραλείψετε τα σωστά υλικά συσκευασίας. Πρώτα τυλίξτε με οντουλέ1 και κατόπιν με αεροπλάστ2. Για περισσότερη ασφάλεια τα τυλίξτε με διπλό αεροπλάστ 2. Τέλος, δέστε σφιχτά με ταινία συσκευασίας3 ή stretch film4 για να ασφαλίσετε τα υπόλοιπα υλικά συσκευασίας.

Συσκευάστε σωστά πορσελάνες, υαλικά και πιάτα

Τα εύθραυστα αντικείμενα θα χρειαστούν επιπλέον προσοχή. Τυλίξτε τα πιάτα και τα ποτήρια σας ένα ένα με χαρτί αφής5. Τοποθετήστε τα τυλιγμένα αντικείμενα μέσα σε χάρτινα κιβώτια6 τα οποία προηγουμένως έχετε γεμίσει με τρίμμα φελιζόλ7. Υλικά όπως το τρίμμα φελιζόλ γεμίζουν τον κενό χώρο ανάμεσα στα αντικείμενα και τα αποτρέπει από το να συγκρούονται μεταξύ τους.

Συσκευάστε σωστά ευπαθή αντικείμενα και τηλεοράσεις

Οι τηλεοράσεις και άλλες ηλεκτρικές συσκευές ίσως είναι από τα πιο ακριβά αντικείμενα που θα μεταφέρετε. Γιαυτό θα πρέπει όχι μόνο να επιλέξετε μια αξιόπιστη εταιρία μεταφοράς, όπως η Kef, αλλά και να τις συσκευάσετε καλά. Πρώτα τυλίξτε την τηλεόραση με foam8 και κατόπιν με αεροπλάστ2. Για μεγαλύτερη ασφάλεια προτείνουμε 2 στρώσεις από αεροπλάστ.
Οι τηλεοράσεις ιδανικό είναι να συσκευάζονται μέσα στο εργοστασιακό κουτί μεταφοράς. Αν δεν το έχετε κρατήσει χρησιμοποιείστε τρίμμα φελιζόλ για να γεμίσετε τον κενό χώρο στο κουτί.

Συσκευάστε σωστά χαλιά και στρώματα

Τα χαλιά και τα στρώματα είναι από τα αντικείμενα που δεν μπορούν μπουν σε κουτί. Για να τα μεταφέρετε τυλίξτε τα πρώτα και μετά τοποθετείστε στις ειδικές θήκες συσκευασίας και μεταφοράς. Εναλλακτικά μπορείτε να τα τυλίξετε με stretch film4.
Ομοίως και για τα στρώματα.

Προτεινόμενα υλικά συσκευασίας

Οντουλέ (ειδικό χαρτί τυλίγματος συσκευασίας)1
Αεροπλάστ (φύλλο νάιλον με φουσκάλες)2/
Αυτοκόλλητες ταινίες συσκευασίας3
Stretch film4
Χαρτί αφής5
Χάρτινα κιβώτια6
Τρίμμα φελιζόλ7
Foam (σπογγώδες φύλλο)8